Antimullid
Kui vedeliku pinnale langeb tilk, siis võib tilga ja vedeliku pinna vahele jääda õhukile. Selliselt tekivad vett nn antimullid, kus õhukese õhukelme ümbritseb vedeliku tilka.

Sega nõusse vett ja kerget pesuvahendit ning ime seejärel seda veidi mõnda pigistatavasse pudelisse või pipetti (näiteks silmapipetti). Aseta pudeli või pipeti suu täpselt nõus oleva vedeliku pinna kohale ja pritsi veidi vedelikku sellest pinnast läbi. Tekivad nii tavalised mullid kui ka mõned mullid, mida nimetatakse antimullideks, mis näevad erinevad välja ja käituvad erinevalt. Mis on antimullid ja miks nad tekivad?

Vastus Tavaline mull on vees asuv õhukera, mille pinda katavad seebi molekulid. Seebi molekulid aitavad mulli pinda stabiliseerida täpselt samamoodi nagu need teevad seda seebimullides, mida lapsed puhuvad. Antimullid on õhuga täidetud kerajad kapslid, mida täidab vesi ja mille mõlemat pinda katavad vee ja seebi molekulid. Et antimullid koosnevad peaaegu üleni veest, puudub neil tavalisele mullile omane ujuvus ja need pigem seisavad vees paigal kui kerkivad.

Siin on veel üks moodus antimullide tekitamiseks: tekita kõigepealt vette kolmest üksteise külge puutuvast mullist koosnev ujuv moodustis. Seejärel kukuta kolme mulli kokkupuutekohas olevasse lohku tilk seebivett. Lohu alla tekib antimull.

Tavalises seebimullis koguneb vedelik mulli ülaosalt mulli põhja viimast kuni rebenemiseni õhemaks muutes. Antimullis kerkib õhk mulli põhjast ülespoole, kuni vesi mulli kesta õhenemise tõttu selle põhjast läbi murrab. Et see kõik toimub kiiresti, on antimullide lühike eluiga mõistetav.