Mõtlematu tegu
Metroo New Yorkis, IRT Broadway – Seventh Avenue Line platform at 168th Street

Ühel hilisel õhtul sai New Yorgi kohtumeditsiini spetsialist dr Milton Helpern kõne paanikas perekonnalt. Üks perekonnaliige oli samal õhtul metroojaamas surma saanud – jäi mulje, et ta oli ennast ooteplatvormilt rööbastele heitnud. New Yorgi metroos on kolmas rööbas pinge all, et metrooronge oleks võimalik vooluga varustada. Näis, et ohver tekitas ühenduse selle rööpa ja vähemalt ühe teise rööpa vahele. Kolmas rööbas sai niimoodi maandatud ja läbi ohvri keha kulges tugev vool.

Perekonna soovil teostas dr Helpern lahkamise, kuid ei leidnud mingeid tõendeid löögist või südamerabandusest, mis oleks võinud põhjustada rööbastele kukkumise. Üllatuslikult olid aga põletushaavad ohvri parema käe pöidlal, nimetissõrmel ja samuti suguorganil.

Dr Helpern hakkas mehe tausta uurima ning sai teada, et ohver muutus purju jäädes vaenulikuks. Selle vaenulikkuse väljendusena urineeris ta tihti avalikes kohtades. Dr Helpern jõudis järeldusele, et mehe viimane vaenulikkuse väljendus oli ooteplatvormilt rööbastele urineerimine, sealhulgas ka pingestatud rööpale. Ta ei taibanud, et uriin juhib hästi voolu. Ohvrit läbinud vool jättis põletused pöidlale, nimetissõrmele ja suguorganile.