Kogutud ilmaandmed kaardil

Selles ülesandes saadeti ilmainfot sõidu ajal Võrust Tartusse. Iga natukese aja tagant edastati andmeid ja nii jäi kaardile "sõidujälg". 

Kui tead, et oled pere või klassiga kuhugi sõitmas, võid proovida teha samamoodi.

Seni aga uurime, millise ilmateatega võiks tekkinud "sõidujälg" kokku sobida.

Sõidujälje sobitamine ilmaprognoosiga

Vaata tähelepanelikult, milliseid andmeid on sõidu ajal saadetud ja vali välja, milline prognoos kõige rohkem saadetud andmetega kokku sobib! Kirjuta ilmateate taha "sobib" või "ei sobi".

Sõidujälg kaardil
Pilves ilm. Hommikul algab saartelt vihmasadu ja on ka uduvinet. Sadu levib üle Eesti. Puhub kagu- ja lõunatuul 6-12, rannikul puhanguti kuni 17 m/s. Õhutemperatuur on 1..6, saartel kuni 8 °C. (sobib/ei sobi)
Hommikul on päiksepaisteline ilm, tugevneb kagu- ja lõunatuul 8-13, puhanguti 15-18 m/s, õhtul pöördub edelasse ja nõrgeneb. Õhutemperatuur on 5..10°C. (sobib/ei sobi)
Enamasti pilves ilm. Hommikul sajab Ida-Eestis lund, õhtuks sadu nõrgeneb. Puhub loode- ja põhjatuul  2-7, saartel ja rannikul puhanguti kuni 10 m/s. Õhutemperatuur on -10.. -4°C. (sobib/ei sobi)

Päevaprognoosi sobitamine ilmateatega

Selles ülesandes on antud päevaprognoos. Millise ilmateatega see kõige paremini sobib? Kirjuta ilmateate taha "sobib" või "ei sobi".

Ilmaprognoos
Hommikul on päiksepaisteline ilm, tugevneb kagu- ja lõunatuul 8-13, puhanguti 15-18 m/s, õhtul pöördub edelasse ja nõrgeneb. Õhutemperatuur on 5..10°C. (sobib/ei sobi)
Enamasti pilves ilm. Hommikul sajab Ida-Eestis lund, õhtuks sadu nõrgeneb. Puhub loode- ja põhjatuul  2-7, saartel ja rannikul puhanguti kuni 10 m/s. Õhutemperatuur on -10.. -4°C. (sobib/ei sobi)
Pilves selginemistega. Hommikul algab saartelt vihmsadu ja on ka uduvinet. Õhtuks sajuvõimalus väheneb. Puhub edela- ja lõunatuul 3-6, rannikul puhanguti kuni 10 m/s. Õhutemperatuur on 10..14, saartel kuni 12 °C. (sobib/ei sobi)