Varjukindel päikeseauto jõuallikas

Tee ära

Kuidas täiendada oma elektriautot nii, et see liiguks ka varjus? Uuri elektriskeemi. Proovi see katses järele. Vasta küsimustele.

Millega me siin tegeleme

Päikeseautode juhtelektroonika ja akude süsteem on üldiselt keerulised ja kallid. Näiteks on vaja päikesepaneelide klemmidele tekkiv üsna madal ja kindlasti kõikuv pinge muundada kõrgemaks stabiilseks pingeks.

Meie saame hakkama lihtsamalt.

Varjukindla päikeseauto elektriskeem

Kasutame elektriskeemi, kus päikesepaneel, elektrimootor ja jadamisi ühendatud superkondensaatorid on ühendatud rööbiti.

Kuni pinge superkondensaatorite paari klemmidel on väiksem pingest, mis on vajalik elektrimootori pöörlemiseks, seisab auto paigal ja superkondensaatorid laevad. Pinge tõustes jõuab see ühel hetkel väärtuseni, mis paneb elektrimootori pöörlema. Kui siit edasi päikesepaneel välja lülitada, nagu see juhtub ka valguse käest pimedusse sattudes, siis töötab elektrimootor mõnda aega superkondensaatoritesse salvestatud elektrienergia toel.

Lihtne!

Kuidas me seda teeme

Videos on näha kogu protseduur alates laadimiseks tarvuliku vooluringi koostamisest kuni superkondensaatorite toel pimedas töötava elektrimootori demonstreerimiseni.

Selline katse on võimalik vaid juhul, kui pinge vooluringi ühendamata päikesepaneeli klemmidel on 5-6 volti, mis tähendab päikesepaistelist ilma või tubastes tingimustes võimsa hõõglambi kasutamist.

Laadimiseks kuluvat aega võib ennustada, kui mõõta ära konkreetsetes valgustingimustes päikesepaneeli poolt tekitatud voolu tugevus ning kasutada vastavat kalkulaatorit.

Kondensaatori laadimine või tühjenemine: kui kaua?

Kondensaatori laadimiseks või tühjenemiseks kuluvat aega arvutame valemist , mis saadakse valemite ja kombineerimisel.

Kondensaatori mahtuvusF
Kondensaatori nimipinge
Voolutugevus kondensaatori laadimisel
Kondensaatori laadimiseks või tühjenemiseks kuluv aeg s
Kuidas katset läbi viia